År 2009 debuterade Carolina Wallin Pérez med skivan Pärlor och svin, där hon förvandlade kents kompositioner till mjuka sommarvisor. Albumet spelades in i Park Studios av Stefan Boman, som även mixade, samt med Fredrik Okazaki Bergström som producent.

Andra skivan Där vi en gång var kom 2012, då med egna kompositioner och några samarbeten med låtskrivare som Andreas Mattsson, Ludwig Bell och Fredrik Okazaki Bergström. En av skivans höjdpunkter är Dansa ett tag, där Carolina bjuder in sångerskan Linnea Henriksson för en vacker kärleksduett. Här hittar man också Carolinas låt Sanningen som var hennes bidrag till Melodifestivalen 2012. Allt spelades in i Decibel Studios av Dagge Lundquist och producerades av Fredrik Okazaki Bergström och Carolina, samt mixades av Simon Nordberg.

På Manifestgalan i februari 2013 tilldelades Carolina SKAPs och Manifests pris för Årets Textförfattare för skivan Där vi en gång var.

Carolina har turnerat med en stor mängd andra artister så som kent, Weeping Willows, Ana Diaz, Petter, Say Lou Lou, Mariette, Alina Devecerski, Lorentz och Peg Parnevik, för att nämna några.

17 november 2017 kom så äntligen den efterlängtade singeln Du som hade fel. Den följdes sen upp av Håller rent 3 mars, Gå, men ta mig med dig 18 maj och Synd om dig 12 oktober. Fredag 2 november 2018 släpptes äntligen Carolinas tredje album Innan jag dör vill jag leva igen. Albumet är inspelat och producerat av och med Anton Toorell från bland annat banden Invader Ace och Dammit I’m Mad.

28 oktober 2019 var 10-årsdagen för Carolina som albumartist, vilket firades med singeln Förlåtelsen. Även detta en kentcover, tillsammans med den 120 personer stora Kentkören.